Κρουσάν σπέσιαλ

Μια απλή, εύκολη, γρήγορη συνταγή για το δεκατιανό σας.

Χρησιμοποιώντας φρέσκο φύλλο σφολιάτας, λίγη σάλτα μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί σε φέτες δημιουργούμε πολύ γρήγορα σπέσιαλ κρουασάν.

krouasanspecial2

Αφού ετοιμάσουμε την σάλτσα μπεσαμέλ την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε και ένα αυγό  για γεύση.

Επειδή ήθελα να καταψήξω μερικά από τα κρουασάν, χρησιμοποίησα φρέσκα σφολιάτα. Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε σε έξι ομοιόμορφα ορθογώνια. Τοποθετούμε σε απόσταση δύο με τρία δάκτυλα από την στενή πλευρά το ζαμπον, μετά το τυρί και απο πάνω απλώνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ.  Τυλίγουμε, έτσι ώστε τα δύο με τρία δάκτυλα που αφήσαμε για απόσταση να ενωθούν με την απέναντι πλευρά και στην συνέχει γυρνάμε ώστε η ένωση να βρεθεί στον κάτω μέρος του κρουασάν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο (αερόθερμο), και αφού αλείψουμε τα κρουασάν με νερό, ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.

krouasanspecial

 

Σχολιάστε