Λοφάκια Πατάτας

Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ απλή στην εκτέλεση και ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο πιάτο. Μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή και ως ορεκτικό.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγες πατάτες, θυμάρι και ελαιόλαδο.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 350 γρ πατάτες
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι,πιπέρι

 

Κόβουμε τις πατάτες στο μαντολίνο  σε λεπτές φέτες. Για να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε μικρές πατάτες.

Για να σχηματιστούν τα βουναλάκια, θα χρειαστούμε μία φόρμα για muffin. Λαδώνουμε καλά τις εσοχές τις φόρμας και πασπαλίζουμε μέσα στις εσοχές λίγο ξερό θυμάρι.

Στην συνέχεια αρχίζουμε και στρώνουμε τις φέτες πατάτας μέσα την εσοχή. Μετά από κάθε στρώσει αλατοπιπερώνουμε, πατάμε καλά τις πατάτες και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώσει. Προσπαθήστε να καλύπτετε όλη την εσοχή και μέχρι να γεμίσει ολόκληρη. Σκεπάστε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος της πρώτης φάσης, οι πατάτες θα πρέπει να έχουν ψηθεί  λίγο και να είναι μαλακές.

Αδειάστε προσεκτικά την φόρμα πάνω στο αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιήσατε για να σκεπάσετε την φόρμα και τοποθετήστε τα βουναλάκια της πατάτας πάλι στο φούρνο. Δυναμώστε το φούρνο στους 220ο και ψήστε για άλλη μισή ώρα, ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες

Σχολιάστε