Μπιφτέκια Ψαριού

Η συνταγή αυτή είναι απλή και γρήγορη. Αν βρείτε και φρέσκα ψάρια, μπορείτε να καταψύξετε τα μπιφτέκια και να τα μαγειρέψετε μια άλλη μέρα.

Παίρνοντας το λιπαρό σολομό και τα φιλέτα πέρκας, δημιουργούμε νόστιμα και ελαφριά μπιφτέκια.

Σέρβιρα τα μπιφτέκια ψαριού με πατάτες ‘τηγανητές’. Για τις πατάτες εφάρμοσα μια διαφορετική διαδικασία για να γίνουν πιο τραγανές. Η διαδικασία προβλέπει το καλό πλύσιμο των πατατών. Για λόγους θερμίδων, οι πατάτες ‘τηγανίστηκαν΄ στον φούρνο.

Τα μπιφτέκια άρεσαν πολύ στα παιδιά μου και το σίγουρο είναι ότι την επόμενη φορά θα τα δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω διαφορετικά ψάρια .

Συστατικά: Διαδικασία:
Για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ φιλέτο πέρκα
  • 500 γρ φιλέτο σολομού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ξερό κρεμύδι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 300 γρ πατάτες
  • ελαιόλαδο

Για τον αφρό

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 15 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijion
Καθαρίζουμε τις πατάτες κα τις κόβουμε σαν να ήταν για τηγάνισμα. Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Θέλουμε το νερό να μένει διαυγές. Βάζουμε τις πατάτες σε νερό και τις αφήνουμε για 1,5 ώρα. Με την παραπάνω διαδικασία αφαιρούμε τη ‘δύναμη’ της πατάτας, ώστε να γίνει πιο τραγανή στο φούρνο. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οκαι ψήνουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν τα ψάρια, αλλά να κοπούνε σε μικρότερα κομματάκια.Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα μπολ και βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Τα ψιλοκόβουμε. Αδειάζουμε τα ι τα τεμαχισμένα κρεμμύδια και τον μαϊντανό στο ψάρι. Ρίχνουμε και δύο κουταλιές τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μεγάλα και σφιχτά μπιφτέκια

Περνάμε τα έτοιμα μπιφτέκια από την τριμμένη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον ίδιο φούρνο με τις πατάτες.

Για τον αφρό χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί με το μίξερ του φραπέ.

Σχολιάστε