Μπάρες Δημητριακών

Την προηγούμενη εβδομάδα αρρώστησα, και κατά την ανάρρωσή μου είχα μια μεγάλη επιθυμία για κάποιο σνακ ενέργειας. Έτσι έφτιαξα μπάρες δημητριακών.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 300 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 150 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • αλάτι
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη, το φιλέ αμυγδάλου, την τριμμένη ινδική καρύδα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα. Ανακατεύοντας συνέχεια αφήνουμε για 5-10 λεπτά στη φωτιά, μέχρι να καραμελώσει η βρώμη.Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε ένα μικρό ταψί (25 Χ25) απλώνοντας μια λαδόκολλα στον πάτο. Εγώ την έβρεξα για να έχει καλύτερη εφαρμογή.Αδειάζουμε το μείγμα της βρώμης στο ταψί, και με ένα μικρό πλάστη, πιέζουμε το μείγμα να πατηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες των δημητριακών μας.

Την επόμενη φορά θα προσθέσω και άλλους ξυρούς καρπούς και θα μειώσω την ποσότητα του βουτύρου και θα προσθέσω και μέλι. Φυσικά θα δημοσιεύσω την επόμενη προσπάθειά μου.

Σχολιάστε