Τα κρουασάν αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα κρουασάν σφολιάτας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Είναι απλά γλυκά κρουασάν ζύμης, μαλακά με ένα απαλό άρωμα.
Για τη παλιά ζύμη (pate fermentee):
Για την water roux:
Για την ζύμη:
προαιρετικά:
|
Ανακατεύουμε τα υλικά για την παλιά ζύμη και ζυμώνουμε. Αφήνουμε μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχει τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Για το water roux διαλύουμε το αλεύρι στο νερό και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι τους 65 βαθμούς Κελσίου, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσοχή να μην κολλήσει το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Για την τελική ζύμη, διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το αλεύρι, την παλιά ζύμη και το water roux στην κουζινομηχανή. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα. Στην συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε για άλλα 7 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε τη ζύμη για μία ώρα να φουσκώσει. Δημιουργούμε τέσσερις μπάλες των 335 γραμμαρίων και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Τις ανοίγουμε σε δίσκο και με ένα μαχαίρι για πίτσες, τις κόβουμε σε τέσσερα τρίγωνα. Τυλίγουμε από την εξωτερική πλευρά προς τα μέσα τα τρίγωνα σε κρουασάν και στην συνέχεια σε μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μία ώρα. Εάν θέλουμε αλείφουμε τα κρουασάν με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. |
Μετάφραση από:
http://www.hefe-und-mehr.de/2011/03/se-hrnchen/
Προσοχή ,δεν τυλίγουμε τα κρουασάν σφιχτά, αλλά αφήνουμε έναν μικρό αέρα.
Τα κρουασάν διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούνε να τα ξεπαγώσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων (στην αντίστοιχη επιλογή) ή να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μερικά λεπτά.
Στην πρώτη φωτογραφία τα κρουασάν έχουν το μέγεθος που προκύπτει εάν εκτελέσουμε την συνταγή και στην δεύτερη φωτογραφία τα κρουασάν είναι ακριβώς τα μισά σε μέγεθος.