Σίτσελ κοτόπουλου αλλιώς

Πριν μερικές ημέρες προστέθηκε στην συλλογή μου το βιβλίο της Nigella «Kitchen, Recipes from the heart of the home” . Η αλήθεια είναι ότι παρότι η ίδια με έχει ενθουσιάσει στις τηλεοπτικές της εκπομπές, το συγκεκριμένο βιβλίο της δεν με ενθουσίασε. Περιέχει αρκετές απλές καθημερινές συνταγές. Μια από αυτές που ξεχώρισα ήταν η Crisp chicken cutlets (Τραγανό φιλέτο κοτόπουλου).  

Η συνταγή χρησιμοποιεί την σάλτσα Worcestershire, και θεώρησα ευκαιρία να την γνωρίσω. Για όποιον δεν έχει έρθει σε επαφή με την συγκεκριμένη σάλτσα, αυτή βασίζεται σε ξίδι βύνης, μελάσα και  σάλτσα σόγιας.

Τροποποιώντας την συνταγή στα δικά μου γούστα, ομολογώ ότι προέκυψε ένα ενδιαφέρον πιάτο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το κρέας

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κτλ σάλτσα Worcestershire
  • παλιό ψωμί
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κτλ αποξηραμένο θυμάρι
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας, να σας ετοιμάσει λεπτά φιλετάκια κοτόπουλου, χωρίς να τα περάσει από κάποιο μηχάνημα. Από κάθε στήθος προκύπτουν 2-3 όμοιου πάχους φιλέτα.Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατέψτε το γιαούρτι με την σάλτσα x κα κόκκινο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα. Βάλτε σε ένα μπλέντερ το παλιό ψωμί για να προκύψουν τρίματα. Σε ένα πιάτο απλώστε τα τρίματα του παλιού ψωμιού, την τριμμένη φρυγανιά, το θυμάρι, την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέστε αλάτι και φρέσκο-αλεσμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Στην συνέχεια περάστε τα φιλέτα από το μείγμα του γιαουρτιού και μετά από το μείγμα τριμμένου ψωμιού. Προσέχουμε να καλύψουμε όλο το φιλέτο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο και ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσει η κρούστα και να γίνει τραγανή.

Η συνταγή είναι τροποποιημένη από το βιβλίο “Kitchen, Recipes from the heart of the home”  της Nigella Lawson.

Για συνοδευτικό προοριζόταν κουνουπίδι στον ατμό. Επειδή μου περίσσεψε αρκετό τριμμένο ψωμί, χτύπησε ένα αυγό και πήρα μερικές ομπρελίτσες βρασμένου κουνουπίδι και τα πέρασα με το τριμμένο ψωμί. Τα έβαλα στου φούρνο για 15 λεπτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s