Μπακαλίστικες τυροκροκέτες

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα φλερτάρω με την ιδέα να δημιουργήσω δικές μου τυροκροκέτες. Τις πιο ωραίες τυροκροκέτες τις έχω φάει στον Κώστα τον «Λούκουλο». Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και νομίζω ότι γευστικά, πλησίασα αρκετά.

τυροκροκετες2

Το μόνο που περιέχουν οι κροκέτες είναι τυριά. Στο σημείο αυτό ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια τυριά θέλει. Εγώ διάλεξα σε ίδιες αναλογίες, την ελληνική φέτα, την ιταλική μοτσαρέλα και την ολλανδική γκούντα. Έτριψα τα τυριά στον χοντρό τον τρίφτη και τα ανακάτεψα. Πρόσθεσα μόνο λίγο πιπέρι για γεύση.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τρία πιάτα. Στο ένα έχουμε αλεύρι, στο άλλο την τριμμένη φρυγανιά και στο τρίτο το χτηπημένο αυγό. Περνάμε τις τυρόμπαλες αρχικά από το αλεύρι, στην συνέχει από το αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Ελέγχουμε να καλύψουμε ολόκληρες τις μπάλες. Για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε ΄διαρροές’ τυριού στο τηγάνισμα, επαναλαμβάνουμε τα δύο τελευταία βήματα. Δηλαδή ξαναπερνάμε τις μπάλες από το αυγό και από την φρυγανιά.

Βάζουμε τις έτοιμες τυρομπαλίτσες σε ένα πιάτο και ετοιμάζουμε την φριτέζα. Σε περίπτωση  που δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό κατσαρολάκι, το οποίο θα το έχουμε γεμίσει με λάδι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν το γνωστό χρυσό χρώμα. Μόλις τις βγάλουμε από το λάδι τις τοποθετούμε σε απορροφητική χαρτοπετσέτα και σερβίρουμε ζεστές.

Μπορούμε να τις αφήσουμε να κρυώσουν και να τις ζεστάνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Καλή σας όρεξη!

τυροκροκετες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s