Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Συνδυάζοντας την ιταλική με την ελληνική κουζίνα, προέκυψαν τα κανελόνια με σπανάκι και τυρί φέτα.

Τα υλικά απλά όπως και  η εκτέλεση. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μικρός  οπότε η συνταγή ενδείκνυται για καθημερινό πιάτο.

‘Ότι αφορά τις γεύσεις, αυτή του σπανάκι ενισχύεται από το μοσχοκάρυδο και την φρέσκια μαντζουράνα. Τα μανιτάρια ισορροπούν μεταξύ του σπανάκι και της φέτας και η τελευταία χρησιμοποιείται για να αλατίσει το φαγητό …

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 1 κουτί κανελόνια
  • 1 – 1 ½ κιλ. Σπανάκι
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • ½ κιλό φέτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ μοσχοκάρυδο
  • 3-4 κλωνάρια μαντζουράνα
  • 5-6 ώριμες  ντομάτες ή 500 ml ντοματοπολτό
  • βασιλικό
  • παρμεζάνα
  • μοτσαρέλα τριμμένη
Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι. Αφού πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά τα φύλλα μαντζουράνας. Στην συνέχεια βάζουμε και τα μανιτάρια, τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και τέλος βάζουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για μερικά λεπτά στη φωτιά μέχρι να τσιγαριστεί ελαφρέ το σπανάκι.Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα.Πολτοποιούμε τις ντομάτες ή παίρνουμε την κουτί με  το ντοματοπολτό και το χύνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε στην ντομάτα τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.Γεμίζουμε τα κανελόνια με το σπανάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τρίβουμε την μοτσαρέλλα πάνω στα κανελόνια και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε στους 180ο (προθερμασμένο φούρνο)  για 30-40 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει το τυρί. Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από τα κανελόνια που έχουμε επιλέξει. Στο τέλος θέλουμε τα κανελόνια να έχουν μαλακώσει αλλά να κρατάνε λίγο (al dente).Εμπνευσμένο από συνταγή του Jamie Oliver.

Μην ανησυχείτε για τα κανελόνια. Αυτά θα βράσουν με τα υγρά που από το σπανάκι και τη σάλτσα ντομάτας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλα υγρά.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s