Ατομικές πίτσες με ζύμη πατάτας

Η αγάπη μου για την πίτσα νομίζω ότι σας είναι πλέον γνωστή. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω άλλη μια εκδοχή για ζύμη πίτσας.

Το κυρίαρχο στοιχείο στην ζύμη είναι η πατάτα. Η ζύμη απαιτεί μια μικρή προετοιμασία (όπως άλλωστε όλες σχεδόν οι ζύμες μου), αλλά τα αρώματα και οι γεύσεις που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, θα σας ανταμείψουν.

pitsakiapatatas

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το προζύμι

  • 25 γρ. αλεύρι ολικής
  • 25 γρ νερό
  • 0,1 γρ, φρέσκα μαγιά

 

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. βραστές πατάτες
  • 100 γρ αλεύρι
  • 25 γρ αλεύρι ολικής
  • 3 γρ. φρέσκα μαγιά
  • 40-60 γρ νερό (ανάλογα με την πατάτα)
  • 5 γρ ελαιόλαδο
  • 3 γρ αλάτι

Για την πίτσα

  • τυρί μοτσαρέλα
  • σάλτσα ντομάτας
  • ντομάτες
  • βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι και αφήνουμε να φουσκώσει για 12-15 ώρες σε θερμοκρασίας δωματίου.Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.  Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 15-17 ώρες.Για να φτιάξουμε τις πίτσες, ζυγίζουμε κομμάτια των  50 γραμμαρίων και πλάθουμε μικρές μπάλες. Στην συνέχεια πιέζουμε τις μπάλες στην μέση, ώστε να ανοίξουν. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, καλύπτουμε με τυρί  και τέλος προσθέτουμε και μία φέτα ντομάτας.Αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο για 20 λεπτά. 

Οι πίτσες αυτές είναι τέλειες για παιδικά πάρτι ….

Μετάφραση από : http://www.ploetzblog.de/2010/09/27/gebacken-pizza-nest/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s