Η αγάπη μου για την πίτσα νομίζω ότι σας είναι πλέον γνωστή. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω άλλη μια εκδοχή για ζύμη πίτσας.
Το κυρίαρχο στοιχείο στην ζύμη είναι η πατάτα. Η ζύμη απαιτεί μια μικρή προετοιμασία (όπως άλλωστε όλες σχεδόν οι ζύμες μου), αλλά τα αρώματα και οι γεύσεις που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, θα σας ανταμείψουν.
Συστατικά: | Διαδικασία: |
Για το προζύμι
Για τη ζύμη:
Για την πίτσα
|
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι και αφήνουμε να φουσκώσει για 12-15 ώρες σε θερμοκρασίας δωματίου.Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 15-17 ώρες.Για να φτιάξουμε τις πίτσες, ζυγίζουμε κομμάτια των 50 γραμμαρίων και πλάθουμε μικρές μπάλες. Στην συνέχεια πιέζουμε τις μπάλες στην μέση, ώστε να ανοίξουν. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, καλύπτουμε με τυρί και τέλος προσθέτουμε και μία φέτα ντομάτας.Αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο για 20 λεπτά. |
Οι πίτσες αυτές είναι τέλειες για παιδικά πάρτι ….
Μετάφραση από : http://www.ploetzblog.de/2010/09/27/gebacken-pizza-nest/