Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Κοντεύουν τα Χριστούγεννα.

Η χαρά των παιδιών μεγάλη.

Το 2011αγοράμε ένα χριστουγεννιάτικο σπιτάκι, όπου όλα τα μέρη του ήταν έτοιμα και χρειαζόταν μόνο να τα συναρμολογήσεις και να το στολίσεις. Φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας ,όλο το σπιτάκι. Αφιερώσαμε μία Κυριακή και βάλαμε προς.

Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε το κόπο μας.

 

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το σπιτάκι

  • 750 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. μέλι
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 κτλ. γλ. κακάο
  • 2 κτλ. γλ. backing
  • 15 γρ. μπαχαρικό για gingerbread

Μπαχαρικό για gingerbread

  • 35 γρ σκόνη κανέλα
  • 9 γρ σκόνη γαρίφαλα
  • 2 γρ σκόνη μπαχάρι
  • 1 γρ σκόνη μοσχοκάριδο
  • 2 γρ τριμμένο κολίανδρο
  • 2 γρ σκόνη κάρδαμο
  • 2 γρ σκόνη πιπερόριζα (ginger)

 

Για το γλάσο

  • 3 ασρπάδια αυγού
  • 1,5  κτλ. χυμό λεμονιού
  • 500 γρ άχνη ζάχαρη
Αρχικά φτιάχνουμε τα μπαχαρικό για το gingerbread που θα φτιάξουμε. Απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Εάν κάποιο από αυτά δεν είναι σε μορφή σκόνης, τότε το αλέθουμε, ή χτυπάνε στο γουδί και το περνάμε από σουρωτήρι.Για τα τοιχώματα από το σπιτάκι θα φτιάξουμε μια πολύ μαλακιά ζύμη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, την ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ‘ασπρίσουν’. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λίγο-λίγο το σιρόπι με το μέλιΣε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπαχαρικό και το μπέικιν. Το κοσκινίζουμε και το προσθέτουμε στα μείγμα με τα αυγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Ανοίξτε την ζύμη, ανάμεσα σε  δύο φύλλα λαδόκολλας, σε φύλλο πάχους πάχους 1 εκατοστού. Κόψτε δύο τοιχώματα (24Χ13εκ.), τα δύο κομμάτια της σκεπής (30Χ20εκ), τις δύο προσόψεις (ορθογώνιο 18Χ13 με ορθογώνιο τρίγωνο πλευρών 12Χ12Χ18) και τα κομμάτια τις καμινάδας (10Χ7). Για το σκοπό αυτό φτιάξτε πρώτα πατρόν από τα κομμάτια. Χρησιμοποιείστε την ζύμη τμηματικά και την υπόλοιπη αφήστε την στο ψυγείο. Μην ξεχάσετε να κόψετε τα παράθυρα και τη πόρτα. Αφαιρέστε τα παράθυρα αλλά αφήστε την πόρτα στην θέση της. Πριν κρυώσει το συγκεκριμένο κομμάτι, κόψτε και αφαιρέστε την πόρτα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα παραμορφωθεί η πόρτα

Ψήστε για 12-15 στους 175ο. Αφήστε να κρυώσουν σε επίπεδη επιφάνεια.

Για να φτιάξουμε το γλάσο-κόλλα, βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών.  Θα πρέπει να έχουμε αφαιρέσει την άσπρη κλωστή  που έχουν τα ασπράδια. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουμε ένα πολύ πηχτό γλάσο. Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ απλώστε το γλάσο-κολλα στα τοιχώματα και ενώστε τα. Αφήστε να στεγνώσει για 15-30 λεπτά. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε και το χιόνι στην σκεπή και τα παράθυρα. Τέλος διακοσμήστε το σπιτάκι με γλυκά και καραμέλες της αρεσκείας σας.

Μετάφραση από

http://ninas-kleiner-food-blog.blogspot.gr/2010/11/lebkuchenhaus.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s