Μοσχαράκι κοκκινιστό σε μάυρη μπίρα

Η συνταγή αυτή προέρχεται από βιβλίο του Jamie Oliver «Jamie’s Ministry of Food’ το οποίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

Η αρχική συνταγή προέβλεπε μοσχαράκι, αλλά εγώ προτίμησα το χοιρινό. Το κρέας προέρχεται από πλάτι του χοιρινού και απαιτεί πολύ ώρα βράσιμο. Στο τέλος όμως  μαλακώνει και είναι πεντανόστιμο.

Φυσικά για μπύρα επέλεξα μια ελληνικά, όχι ότι δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω την μπύρα γκίνες που προτείνει ο jamie αλλά όταν έχουμε τόσο καλά ελληνικά προϊόντα, τα προτιμώ.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 κουτάλι αλεύρι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. κνς ντομάτες
  • 500 ml μαύρη μπύρας (Fix dark)
  • 3 φύλλα δάφνης

 

Χοντροκόβουμε το σέλερι, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ομοιόμορφους κύβους. Θερμαίνουμε μια κατσαρόλα μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τα λαχανικά και λίγο λάδι.Για 10 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κρέας μαζί με το αλεύρι την μπύρα, την ντομάτα και τα φύλλα δάφνης Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό για να σκεπαστεί το κρέας με υγρά.Αφήνουμε να βράσει το φαγητό, το σκεπάζουμε και μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράζει για 2- 2 ½  ώρες. Στο τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά το φαγητό όσο βράζει.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s