Χαλουμοπιτάκια

Από καιρό ήθελα να δοκιμάσω την συνταγή της Χρυσαυγής για τα Χαλουμοπιτάκια της. Γράφει με τόσο καλά λόγια για αυτά, που έπρεπε να τα φτιάξω.

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δοκίμασα την συνταγή της. Σε αντίθεση με την αρχική συνταγή, εγώ χρησιμοποίησα χαλούμι και γραβιέρα Κρήτης.

Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι νοστιμότατα χαλουμοπιτάκια. Αυτό που ξεχωρίζει, εκτός από την γέμιση, είναι η τραγανή ζύμη. Ζύμη που δεν απαιτεί ούτε αυγά ούτε και βούτυρο. Απλά αλεύρι, χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο.

Την συνταγή θα την βρείτε στο Food for thought.

Κατά την παρασκευή από τα χαλουμοπιτάκια, περίσσεψε λίγο από την ζύμη. Η σύζυγός μου θεώρησε σκόπιμο να φτιάξει με την ζύμη αυτή μηλοπιτάκια. Πήρε λοιπόν λίγα μήλα, ζάχαρη, σταφίδα και κανέλα, τα έβαλε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το μήλο. Με τη ζύμη δημιούργησε μικρές φωλίτσες τις οποίες γέμισε με το μείγμα του μήλου.

Ήταν τόσο νόστιμα που φαγώθηκαν στο λεπτό, ούτε φωτογραφία δεν πρόλαβα να βγάλω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s