Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί φέτα και λιαστή ντομάτα

Άλλη μία συνταγή με ψαρονέφρι. Εάν δεν το έχετε καταλάβει, το ψαρονέφρι είναι το αγαπημένο μου κομμάτι κρέας από το χοιρινό. Σε πολλούς δεν αρέσει, γιατί δεν έχει λίπος και γίνεται ξερό κατά το ψήσιμο. Θεωρώ ότι η  έλλειψη λίπους είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του και ο τρόπος που το μαγειρεύω, το αφήνει πάντα ‘ζουμερό’.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η σάλτσα που παρουσιάζω είναι με σαφράν (κρόκος κοζάνης).

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 1 ολόκληρο ψαρονέφρι
  • 150 γρ φέτα
  • 5-6 λιαστές ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4-5 πιπεριές (διάφορες)
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • ½ ποτήρι άσπρο κρασί
  • 500 γρ. βραστό νερό
  • σαφράν (κρόκο Κοζάνης) σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Για την εκτέλεση της συνταγής αυτής θα χρειαστούμε ένα τηγάνι ή άλλο σκεύος (πχ κατσαρόλα χαμηλή) με καπάκι που να μπαίνει στον φούρνο.Ανοίξτε τον φούρνο στους 180ο(αερόθερμο).Αφού ξεπλύνουμε καλά το ψαρονέφρι και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας, το ανοίγουμε σε φιλέτο. Αλατίστε και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δύο πλευρές του φιλέτου.Στο κέντρο του φιλέτου βάζουμε την φέτα σε κύβους και την λιαστή ντομάτα. Τυλίγουμε το κρέας και το δένουμε σφιχτά με κάποιο σπάγκο. Εάν δεν έχετε σπάγκο, χρησιμοποιείστε οδοντογλυφίδες για να μείνει δεμένο το κρέας.Αλείψτε το ρολό με ελαιόλαδο.Βάλτε το τηγάνι ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος έχετε επιλέξει στην φωτιά και αφήστε το να κάψει.Τοποθετήστε το ρολό στο τηγάνι και ροδίστε το κρέας από όλες τις μεριές.

Στο μεταξύ κόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες . Αφού έχετε ροδίσει το κρέας προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σκεπάστε το τηγάνι και βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου.

Για να ελέγξετε εάν έχει ψηθεί το κρέας τρυπήστε στο πιο παχύ μέρος με μία οδοντογλυφίδα μέχρι την μέση. Εάν από την τρύπα δεν βγει «αίμα», το κρέας είναι ψημένο.  Εάν έχετε θερμόμετρο, καρφώστε το στο πιο παχύ μέρος του ρολού. Το κρέας θα είναι καλοψημένο εάν η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 71ο.

Για την δημιουργία της σάλτσας, βράστε το νερό.

Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι και τοποθετήστε το τελευταίο σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε μια κουταλιά αλεύρι στα λαχανικά και ανακατέψτε. Αφού καβουρδιστούν τα λάχανα και σβηστέ με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Χαμηλώστε τη φωτιά  Στην συνέχεια προσθέστε το βραστό νερό και την σκόνη σαφράν. Αφήστε να πάρει μια βράσει και να πήξει η σάλτσα.

 

Καλή όρεξη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s