Πίτσα με γεμιστή κρούστα

Η αγαπημένη μου πίτσα. Από τότε που την πρωτοδοκίμασα δεν χάνω αφορμή να την φτιάξω. Άλλωστε αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Για να πετύχει η πίτσα αυτή, θα πρέπει να είναι στρόγγυλη και γεμίσουμε πλουσιοπάροχα την κόρα. Θα χρειαστούμε περίπου 200-250 γρ. τυρί τύπου philadelphia για δύο πίτσες.

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη της βάσης, όπως περιγράφετε παρακάτω.  Αφού την έχουμε ξεκουράσει την ανοίγουμε την βάση σε δίσκο με διάμετρο περίπου 40 πόντους. Στο άνοιγμα του φύλου κοιτάμε η άκρη του δίσκου να είναι λεπτή, αφού θα την γυρίσουμε.

Στην συνέχεια παίρνουμε μια σακούλα φαγητού, την γεμίζουμε με το τυρί και κόβουμε ένα μικρό κομμάτι σε μία άκρη της σακούλας. Έτσι δημιουργούμε ένα κορνέ μιας χρήσεως. Αδειάζουμε το περιεχόμενη του κορνέ στην άκρη της ζύμη, περίπου δύο πόντους πιο μέσα. Στην συνέχεια γυρίζουμε την άκρη προς το κέντρο και πατάμε να ενωθεί καλά η ζύμη.  Έτσι δημιουργήσαμε την γεμιστή κρούστα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ταψί στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Συστατικά: Διαδικασία:
Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι (ιταλικό τύπου 00)
  • 325 γρ νερό
  • 9 γρ. φρέσκα μαγιά
  • 10 γρ. αλάτι

Προορατικά Λάδι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Ζυμώστε για 2 λεπτά, αφήστε τη ζύμη για 10 λεπτά για να απορροφήσει το αλεύρι το νερό και συνεχίστε το ζύμωμα για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα και 2 σε χαμηλή.Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα. τοποθετήστε την σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 1 -1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.Χωρίστε τη ζύμη σε 4-5 ίσια κομμάτια. Δημιουργήστε ομοιόμορφες μπάλες και αφήστε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 1 ώρα. Έτσι η ζύμη θα γίνει μαλακή και ελαστική και θα μπορέσουμε να την ανοίξουμε.Εάν θέλουμε μπορούμε να τοποθετούμε τις μπάλες στο ψυγείο, και τις χρησιμοποιούμε την επόμενη ημέρα.

Μετάφραση από:

http://www.fornobravo.com/pizza/pizza_dough.htm

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s