Μακαρόνια με κιμά

Σήμερα το μενού έλεγε μακαρόνια με κιμά (Bolognese).

Για ζυμαρικό επέλεξα τα mafaldine. Ένα ζυμαρικό που προέρχεται από το Νάπολη. Προσωπικά μου αρέσουν γιατί είναι πλατιά και η κυματιστή μορφή τους επιτρέπει στον κιμά να «κολλάει» στην πάστα. Φυσικά τα μαγείρεψα όπως περιγράφετε στις οδηγίες ζυμαρικού, ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο!

Τώρα για τον κιμά, χρησιμοποιώ πάντα άπαχο μοσχαρίσιο. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι προτιμάνε τον κιμά να είναι ανάμεικτος για να γίνει πιο γευστικός. Για τον ίδιο λόγο, χρησιμοποιώ το μπέικον. Έτσι ο κιμάς μου εμπλουτίζεται με την γεύση του χοιρινού αλλά και του καπνιστού.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα στην συνταγή είναι η προσθήκη της λιαστής ντομάτας λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Αφού τοποθετήσουμε τα μακαρόνια σε απλό πιάτο και βάλουμε από πάνω τον κιμά, τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω και απολαμβάνουμε !

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 5-10 φέτες μπέικον
  • 1 μεγ. ξερό κρεμμύδι
  • 400 γρ. κονσέρβα Ντομάτα ολόκληρη
  • λίγο δεντρολίβανο
  • λίγο αποξηραμένη ρίγανη
  • 3-5 ντομάτες λιαστές
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το δεντρολίβανο. Όταν το κρεμμύδι πάρει χρυσαφή χρώμα προσθέτουμε τον κιμά.Αφού φύγουν τα υγρά του κιμά προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Ρίχνουμε την κονσέρβα με την ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου μια ώρα. Αλατιπιπερώνουμε.Προσοχή αφήνουμε τις ντομάτες ολόκληρες να βράσουν και να διαλυθούν μόνες τους.Λίγο πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, που έχουμε ψιλοκόψει και την ρίγανη. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάστε αντί και κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες,  να χρησιμοποιείστε κονσέρβα με ολόκληρα μικρά ντοματίνια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s