Γερμανικά Ψωμάκια

Άρχισα να ασχολούμαι με τα ψωμιά όταν πεθύμησα  να γευτώ γερμανικά ψωμάκια. Νόμιζα ότι η παρασκευή τους θα ήταν κάτι σχετικά απλό ή θα χρειαζόταν υλικά που δεν θα έβρισκα στο εμπόριο.

Παρότι τελικά η παρασκευή τους είναι απλή προϋπόθετε την χρήση βύνης σιταριού. Φυσικά δεν πωλείται στα μπακάλικα, οπότε έπρεπε να φτιάξω την δικιά μου.  Η διαδικασία της παρασκευής της βύνης περιγράφεται εδώ.

Τα ψωμάκια αυτά τρώγονται καλύτερα φρέσκα και είναι ιδανικά για την παραλία.

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το προζύμι:
•    250 γρ. αλεύρι (550)
•    300 γρ. νερό
•    10 γρ μαγιάΖύμη για ψωμάκια:
•    560 γρ. προζύμι
•    750 γρ. αλεύρι (550)
•    300 ml νερό
•    2 κτλ. βύνη σιταριού
•    8 γρ μαγιά
•    20 γρ. αλάτι
Διαλύουμε τη ξερή μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαλύουμε την υπόλοιπα μαγιά στο νερό και τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός του αλάτι) στην κουζινομηχανή. Ζυμώνουμε για 4 λεπτά στην πρώτη σκάλα και για 8 λεπτά στην δεύτερη, όπου προσθέτουμε το αλάτι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Χωρίζουμε σε 65-70γρ. κομμάτια και δημιουργούμε μπάλες.
Σχηματίζουμε τα ψωμάκια και αφήνουμε να διπλασιαστούν, περίπου 1 ώρα.
Ψεκάζουμε τα ψωμάκια με αρκετό νερό και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο  Κελσίου (αντίσταση πάνω-κάτω) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Μεταφρασμένο από :
http://peho.typepad.com/chili_und_ciabatta/2007/01/langsame_brtche.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s