Cheesecake τριπλής σοκολάτας

Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω ταλέντο στα γλυκά. Για αυτό άλλωστε έχω την σύζυγό μου.Στα πιο πολλά γλυκά, αυτή  είναι που θα δώσει την καθοριστική πινελιά.

Στο αντίκρισμα όμως αυτού του γλυκού είπα μέσα μου ότι έπρεπε να το φτιάξω.Ήταν η εμφάνιση, ο τίτλος του cheesecake ή οι τρεις σοκολάτες, ποιος ξέρει.

Επειδή η αρχική συνταγή απαιτούσε το γερμανικό quark, το αντικατέστησα με γιαούρτι. Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας στραγγιστό γιαούρτι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείστε τυρί κρέμα.

Αν σας αρέσει το cheesecake να είναι πιο γλυκό, προσθέστε ζάχαρη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 500 γρ καλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ. κρέμα σαντιγί
  • 1 βανίλια
  • μπισκότα βουτύρου (πτι μπερ)

Επικάλυψη:

  • 50 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ. σοκολάτα υγείας
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το γιαούρτι. Εάν η ζελατίνη είναι σε φύλλα, τις τοποθετούμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις διαλύουμε αρχικά σε 2 κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού και στην συνέχεια την προσθέτουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι.Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα γιαούρτι.Τοποθετούμε σε μια φόρμα του κέικ λαδόκολλα, ώστε να βγει το γλυκό από την φόρμα χωρίς προβλήματα.Λιώνουμε διαδοχικά σε μπεν μαρί τις σοκολάτες, ξεκινώντας από την άσπρη. Αφού λιώσει, την προσθέτουμε σε 300 από την κρέμα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί.Αδειάζουμε διαδοχικά τα μείγματα στη φόρμα του κέικ και στο τέλος τοποθετούμε τα μπισκότα, τα οποία θα είναι ο πάτος του γλυκού.Αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρέμες. Θα χρειαστούν περίπου 12 ώρες.

Αφού κρυώσει καλά το γλυκό, το βγάζουμε από την φόρμα του κέικ, αφαιρούμε την λαδόκολλα και ετοιμάζουμε να λιώσουμε τις σοκολάτες για την επικάλυψη. Επειδή η σοκολάτες θα είναι πολύ σκληρές για να κοπούν, πρέπει η επικάλυψη να γίνει έτσι ώστε να μας επιτρέπετε εκεί που θα κόβουμε το γλυκό να μην υπάρχει σοκολάτα. Ένας τρόπος είναι οι σοκολάτες να δημιουργούν κάθετες γραμμές πάνω στο γλυκό.

Τροποποιήθηκε από:

http://www.backen-mit-spass.de/rezepte-kuchen-ohne-backen/351-dreifarbiger-schoko-kaesekuchen

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s