Παγωτό Βύσινο

Καλοκαίρι…ζέστη….εποχή για ΠΑΓΩΤΟ!

Ως φανατικός λάτρης του κρύου αυτού γλυκίσματος, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Συνιστώ σε όσους αγαπούν το παγωτό και την δημιουργία, να προμηθευτούν μια παγωτομηχανή. και ένα θερμόμετρο μαγειρικής.

θα έχετε ακούσει πολλά για τα παγωτά και κυρίως για τον κίνδυνο σαλμονέλας  εξαιτίας των κρόκων αυγού που περιέχουν. Σας έχω ευχάριστα ! Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται αυγά.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 300 γρ. Βύσινα (φρέσκα, κατεψυγμένα ή κομπόστα)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 ml γάλα πλήρες 3,5 %
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτάλια χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι ρούμι
Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια σταθερή δομή.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε.Αναδεύουμε στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος τον πολτό.

Προσθέτουμε τον πολτό στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της μηχανής.

 

Για όσος δεν με ξέρουν ακόμα….  το χωνάκι είναι δικό μου δημιούργημα. Γι ‘αυτό όμως θα γράψω σε επόμενο άρθρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s