Ψωμάκια για Πίτα

Τι κάνεις με το κρέας που έχει περισσέψει από το μεσημέρι. Εμάς μας αρέσεις να φτιάχνουμε σπιτικές πίτες. Έχω δημοσιεύσει εδώ κυπριακά ψωμάκια που χρησιμοποιώ για το σκοπό αυτό.

Χθες δοκίμασα να φτιάξω πίτες. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 500 γρ. αλεύρι (550)
  • 280 γρ. νερό
  • 25 γρ. μαγιά
  • 10 γρ. αλάτι
  • 30 γρ ελαιόλαδο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

8 πίτες

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και λίγο σφιχτή ζύμη.Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 100 γραμμαρίων περίπου. Σχηματίζουμε μπάλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε δίσκο πάχους περίπου ενός εκατοστού και διάμετρο 18 εκατοστών ή όσο είναι το τηγάνι μας.

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε-τηγανίζουμε τις πίτες χωρίς λάδι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.


Για να φτιάξετε τις πίτες με γύρο, κόψτε από το ρολό ένα κομμάτι λαδόκολλα (περίπου 40 εκατοστά μήκος). Το κομμάτι αυτό το κόβετε μία φορά στο μέσο του πλάτους. Με τον τρόπο αυτό έχετε ένα ορθογώνια κομμάτι λαδόκολλα με το οποίο θα τυλίξετε την πίτα. Βάζετε στο μέσο της λαδόκολλα την πίτα, η οποία πρέπει να εξέχει λίγο. Γεμίζεται με κέτσαπ ,κρέας, κρεμμύδι, τζατζίκι και ότι άλλο σας αρέσει. Τυλίγετε την λαδόκολλα σφιχτά και κλείνεται το κάτω μέρος της.

Καλή όρεξη !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s