Ψαρονέφρι σε σάλτσα λιαστής ντομάτας και μετσοβόνε

Το φαγητό αυτό το έφαγα για πρώτη φορά σε ένα εστιατόριο στην Λευκάδα. Δεν θυμάμαι το όνομά του εστιατορίου αλλά θυμάμαι ότι έβλεπε στην μαρίνα της Λευκάδας.

Ο συνδυασμός της λιαστής ντομάτας και του καπνιστού τυριού μετσοβόνε ήταν απλός ακαταμάχητος. Έτσι μετά από μερικές προσπάθειες κατέληξα στην παρακάτω συνταγή.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 1 kg ψαρονέφρι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5-6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 70 γρ. καπνιστό τυρί (μετσοβόνε)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε καλά το τηγάνι. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι για λίγα λεπτά από τη μία μεριά και στην συνέχεια γυρίζουμε να ψηθεί και η άλλη μεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα. Γυρίζουμε πάλι από την άλλη και τελειώνουμε το ψήσιμο.Σε ένα δεύτερο, αντιπολιτικό, τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Στην πρώτη βράση προσθέτουμε  τις λιαστές ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτοντας το καπνιστό τυρί σε κομματάκια.Σερβίρουμε  και τρώμε ζεστά.Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί παρμεζάνα.

Οι πατάτες είναι ψημένες στο φούρνο. Χρόνια τώρα ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο, αντί να τις τηγανίζουμε. Έχω δοκιμάσει διάφορες εκδοχές. Αυτή την  εκτέλεση την διάβασα τελευταία σε ένα μπλοκ.

Κόβουμε τις πατάτες λίγο πιο μεγάλες απ ότι θα τις κόβαμε για να τις τηγανίσουμε. Τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και στην συνέχεια με μια-δύο κουταλιές σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο (αερόθερμο) για 40 λεπτά περίπου.

Το αποτέλεσμα είναι τραγανές και αφράτες πατάτες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s