Finger Food

Με το άρθρο αυτό ανοίγω μια καινούρια κατηγορία από φαγητά, την κατηγορία  ορεκτικά (Finger Food ευρωπαϊστή). Δηλαδή εδέσματα που πιάνονται με τα χέρια και τρώγονται χωρίς μαχαιροπίρουνα και πιάτα.

Τα ορεκτικά αυτά είναι τόσο απλά, που θα μπορούσα να βάλω τον μικρό μου υιό να τα κάνει. (Τώρα που το σκέφτομαι, κακώς δεν τον έβαλα να τα κάνει!)

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. κομμάτι κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, εγώ χρησιμοποίηση γκούντα και

200 γρ. σαλάμι αέρος ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό επιθυμείτε.

Αρχικά ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά και τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το πατάμε λίγο για να απλώσει. κόβουμε το φύλλο σε δύο ίδια μακρόστενα ορθογώνια. Κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και στο μισό του μακρόστενου ορθογωνίου ,βάζουμε το τυρί και το αλλαντικό και σκεπάζουμε με το άλλο μισό.

Κόβουμε κάθετες λωρίδες και στριφογυρίζουμε να πάρει το σχήμα σπείρας (όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία).

Ψήνουμε στους 180ο για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s