Πέρκα με προσούτο και λιαστή ντομάτα

Θα σας φανεί περίεργος συνδυασμός, αλλά αποδείχθηκε πολύ νόστιμος.

Για σήμερα σκεφτόμασταν να φάμε ψάρι, γι’ αυτό άλλωστε αγόρασα τα φιλέτα πέρκας. Εκεί που ξεφύλλιζα το βιβλίο του Jamie Oliver «Ευτυχισμένες μέρες με τον γυμνό σεφ» διάβασα την συνταγή ‘Εκπληκτικό Αγγελόψαρο Ψητό’. (σελ. 159).

Μπορεί να μην είχα αγγελόψαρο, είχα όμως όλα τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την παρακάτω συνταγή:

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 500 γρ φιλέτο πέρκα
  • 2-3 φέτες προσούτο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • λίγα φύλλα ρόκας
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα ταψί. Ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις πασπαλίζουμε πάνω στο ψάρι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τα φιλέτα πέρκας με φέτες προσούτο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 25-30 λεπτά. Αφού βάλουμε το φιλέτο στο πιάτο, βάζουμε από πάνω μερικά φύλα ρόκας και περιχύνουμε με ξίδι μπαλσάμικο ή σιρόπη μπαλσάμικου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s