Σταφιδοτσουρεκάκια

Δεν χρειάστηκε να περιμένω να ψηθούν τα σταφιδοψωμάκια. Μόνο και από την μυρουδιά που γέμισε την κουζίνα μου κατά το ψήσιμο των σταφιδοτσουρεκιών καταλάβαινες ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δοκιμάστε τα ζεστά για πρωινό.

Συστατικά: Διαδικασία:
Για την water roux:

  • 30 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ γάλα

Για τις σταφίδες

  • 180 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ χυμό μύλου

Για την ζύμη:

  • water roux
  • 670 γρ. αλεύρι (550)
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. μαγιά
  • 8 γρ. αλάτι
  • σταφίδες

Για επάλειψη:

  • 1 αυγό και λίγο γάλα
Για το water roux διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι τους 65οβαθμούς Κελσίου, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσοχή να μην κολλήσει το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.Παίρνουμε το αλεύρι, το water roux, τα αυγά και την μαγιά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά στην ίδια ταχύτητα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα ζυμώνουμε για 15 ακόμα λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να αρχίζει να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

Αφήνουμε για 30 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο ζεσταίνουμε λίγο το χυμό μύλου και μουλιάζουμε μέσα στο χυμό τις σταφίδες.

Χύνουμε το υπόλοιπο από το χυμό μύλου και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι πάνω στις σταφίδες, πριν τις προσθέσουμε στο ζυμάρι. Ζυμώνουμε απαλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Ζυγίζουμε κομμάτια των 70 γραμμαρίων. Χωρίζουμε τα κομμάτια στη  μέση, πλάθουμε δυο μικρά κορδόνια και πλέκουμε. Στην συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες κάτω από την κοτσίδα και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα για muffin.

Τοποθετούμε αμέσως στο ψυγείο και αφήνουμε για 10-20 ώρες.

Δύο ώρες πριν ψήσουμε τα σταφιδοτσουρέκια, τα βγάζουμε από το ψυγείο. Πριν τα ψήσουμε στους 200ο (αερόθερμο) θα πρέπει να έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος. ψήνουμε για 15 λεπτά κατεβάζοντας της θερμοκρασία σταδιακά στους 180-160ο Κελσίου.

Μεταφράστηκε από Ploetzblog

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s