Κριτσίνια

Ένα άλλο πολύ διαδεδομένο βιομηχανοποιημένο προϊόν είναι τα κριτσίνια.

Εδώ παρουσιάζω μια απλή ιταλική συνταγή για απλά, αγνά και γευστικά κριτσίνια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 500 gr αλεύρι (550)
  • 260 γρ νερό
  • 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 10 κ. γλ. Αλάτι
  • 60 γρ. Λάδι
  • 25-50 γρ. παρμεζάνα
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή και ζυμώνουμε για 3 λεπτά στην μικρή σκάλα και για 4-6 σε μεγαλύτερη. Η επιθυμητή θερμοκρασία της ζύμης είναι 24,5 βαθμούς Κελσίου.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια των 28 γραμμαρίων και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν. Πλάθουμε τα κριτσίνια και τοποθετούμε σε καλά αλευρωμένο ταψί (κατά προτίμηση με καλαμποκάλευρο).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Ένα θέλουμε να φτιάξουμε κριτσίνια με γεύση σκόρδου, χρησιμοποιούμε μία σκελίδα για κάθε 500 γρ. ζύμης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s