Κυπριακά ψωμάκια για πίτα

Σας προτείνω να φτιάξετε σπιτικές πίτες με κρέας και αντί να αγοράσετε τις κατεψυγμένες πίτες του εμπορίου να χρησιμοποιήστε την παρακάτω συνταγή.

Στις φωτογραφίες βλέπετε την πέτρα ψησίματος που χρησιμοποίησα για τα ψωμάκια. Την ίδια πέτρα χρησιμοποιώ και για τις πίτσες.

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το προζύμι:
•    300 γρ. αλεύρι (550)
•    200 γρ. νερό
•    4 γρ. μαγιά
•    4 γρ. αλάτι

Ζύμη για ψωμάκια:
•    προζύμι
•    700 γρ. αλεύρι (550)
•    380 ml νερό
•    16 γρ. αλάτι
•    12 γρ. μαγιά

Προζύμι: Ζυμώνουμε τα υλικά για το προζύμι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια για 12 ώρες (το πολύ 24 ώρες) στο ψυγείο.
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το νερό στο προζύμι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του αλάτι και ζυμώνουμε για 4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και για άλλα 6 σε μεγάλη μαζί με το αλάτι.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 60 λεπτά, όπου μετά από 30 την διπλώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 ίσιες μπάλες και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μαζί με το ταψί στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Ανοίγουμε της μπάλες σε πάχος μισού εκατοστού και τις τοποθετούμε στο καυτό ταψί.
Ψήνουμε για 5-6 λεπτά 3-4 την φορά

Πηγή: 1x umrühren bitte

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s