Κασσιάτο στου φούρνο με ντομάτα

Καταρχήν πρέπει να εξηγήσω ότι Κασσιάτο ονομάζετε το Μετσοβίτικο Λουκάνικο που περιέχει τυρί μετσοβόνε.Ο συνδυασμός καλής ποιότητας χοιρινού κρέατος με το καπνιστό τυρί μετσοβόνε είναι απλά συναρπαστικός.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε το συγκεκριμένο λουκάνικο, αντικαταστήστε το με καλής ποιότητας χωριάτικο λουκάνικο και διπλασιάστε τουλάχιστον την ποσότητα του τυριού στην συνταγή. Εάν χρησιμοποιήστε απλό χωριάτικο λουκάνικο, κόψτε το στην μέση και προσπαθήστε να καλύψετε όλο το λουκάνικο με τυρί.

Συστατικά: Διαδικασία:
•   •    3 λουκάνικα Μετσόβου κασσιάτο
•    1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
•    1-2 ντομάτες
•    1 πιπεριά
•    1 ποτήρι λευκό κρασί
•    μαϊντανός
•    80 γρ. τυρί μετσοβόνε
•    ελαιόλαδο
•    αλάτι, πιπέρι
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και τοποθετήστε αυτές σε ένα μικρό ταψάκι. Από πάνω προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, την ψιλοκομμένη πιπεριά και το κρασί. Στην συνέχεια περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο. Μην ξεχάσετε το αλάτι και το πιπέρι.
Από πάνω προσθέστε τα λουκάνικα και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Βάλτε το ταψί πάλι στο φούρνο και αφήστε το μέχρι να κοκκινίσει και το τυρί.
Σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στην φωτογραφία δεν είχα φρέσκια ντομάτα, και γι’ αυτό  χρησιμοποίησα μισή κονσέρβα ντομάτα.

Σχολιάστε