Ψωμάκια για Hamburger

Αγνά προϊόντα, χωρίς συντηρητικά και άλλες πρόσθετες ουσίες, Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ασχολήθηκα με την μαγειρική και ειδικότερα με τα ψωμιά-ψωμάκια.

Ένας άλλος ήταν η πολύ υψηλή τιμή πώλησης των βιομηχανοποιημένων ψωμιών. Αλήθεια, αναλογιστήκατε ποτέ γιατί το βιομηχανοποιημένο ψωμί είναι πιο ακριβό από το φρέσκο, ζεστό, χειροποίητο ψωμί του φούρναρη?

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συστατικά: Διαδικασία:
•    500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (405)
•    240 γρ Γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
•    60 γρ βούτυρο μαλακό
•    1 αυγό
•    1 πκτ ξερή μαγιά
•    8 γρ. Αλάτι
•    30 γρ. ζάχαρη
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Στην συνέχει ξανά ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μπαλίτσες των 75 περίπου γραμμαρίων.
Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πιέζουμε ώστε να γίνουν επίπεδες περίπου 1 εκατοστό πάχος.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (αερόθερμο) για 15 λεπτά.
Στο φούρνο έχουμε τοποθετήσει ένα  μπολάκι με βραστό νερό για υγρασία.

Προσοχή γιατί τα ψωμάκια θα φουσκώσουν εντός του φούρνου σχεδόν στο διπλάσιο. Για το λόγο αυτό απαιτείτε να υπάρχει και πολύ ατμός εντός του φούρνου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s