Μοσχαράκι με αρωματική κρούστα

Το παρακάτω πιάτο είναι εμπνευσμένο από το καρπάτσο του Jamie Oliver, όπως το περιγράφει στο βιβλίο του «Η επιστροφή του Γυμνού Σεφ».

Συστατικά: Διαδικασία:
Για το κρέας

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά
  • 1 κτλ σπόροι κολίανδρο
  • 1 κτλ δενδρολίβανο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 1 κτλ αλεύρι

 

Σε ένα γουδί κοπανάμε τους σπόρους κολίανδρο και το δενδρολίβανο. (Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο, βάλτε μεγαλύτερη ποσότητα). Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Απλώστε το μείγμα μυρωδικών σε μία σανίδα.Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το κρέας. Αλείψτε το κρέας με το ελαιόλαδο και στην συνέχεια κυλήστε το κρέας πάνω στα μυρωδικά μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο με αυτά. Μην ξεχάσετε τις άκρες του κρέατος.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο.Πάρτε ένα τηγάνι και αφήστε το να κάψει καλά. Τοποθετήστε το κρέας στο τηγάνι και ψήστε το από όλες τις μεριές, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία τραγανή κρούστα.Βάλτε το κρέας σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι, και αφήστε το να ψηθεί στο φούρνο για 1,5 ώρα περίπου.

Βγάλτε το κρέας από το πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε σε μία πιατέλα. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και πετσέτα, για να μείνει ζεστό. Αφήστε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Τυχόν υγρά που θα βγάλει το κρέας, προσθέστε τα κατά το βράσιμο της σάλτσας

Ετοιμάστε το ζωμό χρησιμοποιώντας ένα λίτρο βραστό νερό και τους δύο κύβους.

Βάλτε το πυρίμαχο σκεύος σε μεσαία φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί όλο το οινόπνευμα. Στην συνέχεια προσθέστε το ζωμό. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει, μέχρι να πήξει. Προσοχή μην προσθέσετε αλάτι, γιατί υπάρχει αρκετό από το κρέας και το ζωμό.Πριν χρησιμοποιείστε την σάλτσα, περάστε την από ένα σουρωτήρι.

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κιλό ψαρονέφρι αντί για το μοσχάρι. Η διαφορά θα είναι στο χρόνο ψησίματος, ο οποίος ανέρχεται στην μια  ώρα. Μην φοβηθείτε ένα το κρέας είναι λίγο ροζ στο εσωτερικό. Θα δείτε πόσο ζουμερό έχει μείνει το χοιρινό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s