Γεμιστό ρολό κιμά με λαχανικά

Ποιος δεν θυμάται το ρολό κιμά που στο κέντρο του είχε βραστό αυγό.

Βλέποντας στο foodtube Jamie Oliver τον DJ BBQ να μαγειρεύει ρολό κιμά με λαχανικά, μου ήρθε η επιθυμία να τον αντιγράψω.

Χρησιμοποιώντας μεικτό κιμά (χοιρινό-μοσχάρι) και αφαιρώντας της σάλτσες μπάρμπεκιου, εκτέλεσα την παρακάτω συνταγή.

Αν και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετά ζουμερός ο κιμάς. Συνεπώς την επόμενη φορά θα δοκιμάσω ή να προσθέσω ψωμί στον κιμά ή στην γέμιση να προσθέσω φέτα ή κάποιο άλλο τυρί.

Απ΄ότι βλέπετε στις φωτογραφίες, τα κομμάτια ακόμα αχνίζουν ….

Συστατικά: Διαδικασία:
  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά (χοιρινό-μοσχάρι)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, πορτοκολί)
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 20 φέτες μπέικον
  • 1 κτλάκι κόλιανδρο
  • σπόροι μάραθου
  • λίγο μπούκοβο
  • χονδρό αλάτι
  • κόκκους πιπεριού

 

Σε μία λαδόκολλα  απλώνουμε τον κιμά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο με ύψος περίπου ένα εκατοστό.Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια). Σε ένα γουδί σπάμε τους σπόρους του κόλιανδριου, του μάραθου. Προσθέτουμε χονδρό αλάτι τους κόκκους πιπεριού και το μπούκοβο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. απλώνουμε την σκόνη πάνω στον κιμά και από πάνω απλώνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Πιάνουμε την λαδόκολλα και γυρνάμε τον κιμά, ώστε να σχηματιστεί το ρολό.

Στο κομμάτι της λαδόκολλας που αποκαλύφτηκε απλώνουμε τις φέτες μπέικον. Για να έχει πιο ωραία εμφάνιση, ΄πλέκουμε΄ τις φέτες μια πάνω μία κάτω από την άλλη. Στην συνέχεια γυρνάμε τις λαδόκολλα έτσι ώστε οι φέτες μπέικον να τυλίξουν το ρολό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνους στους 120ο για 2 ½ με 3 ώρες περίπου. Κατά τις πρώτες δύο ώρες ψησίματος κρατάμε το ρολό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

 

Σχολιάστε